På plattformen visas kvalitetsparametrarna genom intervall. Om du som säljare levererar en vara som håller sig inom det intervall som du har valt, kommer ingen prisreglering att ske.

Varför intervall?

Anledningen till att vi visar upp kvaliteten genom intervall är att det är orimligt att ett helt parti håller sig till det exakta värde som står på en analysrapport.

Skulle det i leverans visa sig att varan inte håller den kvalitet du angett kommer du bli reglerad enligt Skiras Kvalitetsregleringar

Måste varan vara förtestad?

Du är inte tvungen att ha analyserat varan innan du publicerar din annons. Däremot är du bunden att leverera enligt de kvalitetsintervall som du har angivit. Det kan därför vara en trygghet för dig att ha analyserat varan innan så att du har bra koll på det du säljer.
Skulle det exempelvis visa sig att din vara har en hög proteinhalt (på en vara där högt protein anses vara positivt), kan du ange ett högre intervall på proteinet - något som troligen kommer locka fler budgivare.

Om du vill att varan ska vara analyserad innan du lägger upp din annons, kan du antingen göra det på egen hand eller beställa ett Skira Förprov.