Acceptpris

Du väljer själv annonsens acceptpris - alltså det lägsta pris du är villig att sälja för. 

Utropspris

Utropspris är det pris som budgivningen startar från. Får du in bud under ditt acceptpris kan du välja att acceptera budet - men du behöver inte göra det. 

Får du ett bud under acceptpris kommer du få ett mail där du tillfrågas om du vill acceptera budet. Du har då 24 timmar på dig att acceptera underbudet. Om du accepterar underbudet vet du att du får varan såld, men du kan fortfarande få in högre bud ända fram till sista budgivningsdag. 

Vill du veta vad det kostar att sälja via Skira? Klicka här

Hur väljer jag acceptpris? 

Som sagt är acceptpris det minsta du är villig att sälja för fritt din gård.

Viktigt: Skira kommer dra av förmedlingsavgiften från detta pris, så kom ihåg att räkna med den kostnaden. Exempel: Om du sätter ett acceptpris på 1 000 kr och du har en förmedlingsavgift på 2,5%, kommer du få 975 kr/ton inbetalat på ditt konto.

Om du vill ta reda på marknadspriset kan du kika på bud på liknande grödor. Du kan även titta på vad avslutade annonser har hamnat på för pris. Avslutade annonser ligger i listan under de aktiva annonserna och är markerade med "Historik" (se bild nedan): 

För att endast se annonser av den gröda du är intresserad av kan du filtrera (se bild nedan):

Bevaka grödor

Om du är intresserad av att följa prisutvecklingen på olika grödor kan du skapa bevakningar. Detta innebär att du får ett mail när en annons av en gröda du bevakar publiceras på Skira.

Här kan du läsa mer om bevakningar.